Hvor mye mer effektiv er en ny varmtvannsbereder?

Hvor stor forskjell er det på en ny og en gammel varmtvannsbereder?

Å vurdere utskifting av den eksisterende varmtvannsberederen med en ny modell kan være en klok beslutning av flere grunner. Alder, funksjonssvikt og høyt varmetap med påfølgende strømforbruk er blant de viktigste faktorene å ta hensyn til. Forskningsinstituttet Sintef Byggforsk hevder at varmtvannsberedere har en forventet levetid på rundt 20 år. Beredeleverandører anbefaler vanligvis en brukstid på 10-15 år. Dette betyr at mange norske boliger har gamle varmtvannsberedere som enten burde ha blitt skiftet ut for lenge siden eller bør byttes ut snart. Sintef er tydelige i sine anbefalinger og oppfordrer til å bytte ut varmtvannsberederen før funksjonssvikten oppstår!

Gamle varmtvannsberedere kan føre til hyppige lekkasjer. Ifølge tall fra Finans Norge oppstår det årlig over 2000 lekkasjer i norske bygg på grunn av gamle varmtvannsberedere med aldring, slitasje, korrosjon og andre produktfeil. Når berederen blir eldre, øker risikoen for at pakninger, blandeventiler og varmekolbe går i stykker. Disse tankene kan i mange tilfeller være som tikkende bomber, potensielt forårsake store og kostbare skader på boligen.

I tillegg til å beskytte mot kostbare vannskader, er nye varmtvannsberedere også langt mer effektive og energibesparende! En ny varmtvannsbereder varmer opp og holder vannet varmt på en mer effektiv måte sammenlignet med en gammel modell. Ved å bytte ut den gamle berederen med en ny, kan du redusere varmetapet med opptil 50 prosent. Oppvarming av vann utgjør rundt en femtedel av strømforbruket i en bolig, og ved å erstatte den gamle berederen kan du oppnå betydelige besparelser. Hvis du er usikker på om den gamle varmtvannsberederen lider av betydelig varmetap, kan du enkelt sjekke dette selv ved å legge hånden på varmtvannstanken. Hvis den er varm på utsiden, indikerer det stort varmetap, og du bruker mer strøm enn nødvendig for oppvarmingen. Ved å oppgradere til en ny, mer effektiv varmtvannsbereder kan du altså nyte godt av både økt energieffektivitet og redusert strømforbruk.

En av de mest bemerkelsesverdige fordelene med en ny varmtvannsbereder er tidsbesparelsen den kan gi deg. Tradisjonelt har eldre varmtvannsberedere trengt mer tid på å varme opp vannet til ønsket temperatur, spesielt når de har blitt brukt mye gjennom årene. En ny varmtvannsbereder er utstyrt med hurtigoppvarmingsteknologi, noe som betyr at du kan få tilgang til varmt vann mye raskere. Du slipper å vente unødvendig lenge før du kan ta en dusj eller fylle opp badekaret.

I tillegg til tidsbesparelsen, er energieffektiviteten en viktig faktor når man vurderer en ny varmtvannsbereder. En moderne bereder er utstyrt med en rekke funksjoner som bidrar til å minimere energiforbruket. Takket være bedre isolasjon og termisk effektivitet, kan en ny varmtvannsbereder redusere varmetapet betydelig sammenlignet med eldre modeller. Dette betyr at mindre energi går til spille, og du kan nyte varmtvann uten å bekymre deg for høye strømregninger.

For å svare mer konkret på spørsmålet “hvor mye mer effektiv er en ny varmtvannsbereder?”, kan vi se på tallene. Sammenlignet med eldre modeller kan en moderne varmtvannsbereder redusere varmetapet med opptil 50 prosent. Dette betyr at du potensielt kan oppnå betydelige besparelser på energikostnadene dine. Å investere i en ny varmtvannsbereder er derfor ikke bare en oppgradering av utstyret ditt, men også en investering i både tidsbesparelse og energieffektivitet. Ved å velge en pålitelig produsent og riktig størrelse for dine behov, kan du nyte godt av den ekstra effektiviteten som en ny varmtvannsbereder kan gi deg.

Bestill bytte av din gamle bereder i dag.

Å bytte varmtvannsbereder er en viktig investering for å sikre pålitelig tilgang til varmtvann i hjemmet eller virksomheten din. Ved å vurdere dine behov og velge riktig kapasitet, for eksempel en varmtvannsbereder med 120 liters kapasitet, en 120 liters benkbereder, en 200 liters standardbereder eller en stor 300 liters varmtvannstank, kan du sikre at du får tilfredsstilt dine varmtvannsbehov. Husk å konsultere profesjonelle for installasjon og valg av pålitelige produsenter og modeller.

Når er det behov for å skifte ut varmtvannsberederen?
Har du en varmtvannsbereder fra 2008 eller tidligere? Da er berederen over 15 år og det kan begynne å haste med å få skiftet denne ut. Det er ingen garantier på produktet etter det har gått 10 år. De aller fleste beredere holder mer enn denne tiden og ofte kan berederen holde fint i både 15 og 20 år før det dukker opp feil. Dessverre så oppstår ofte feilen på kveld eller helg hvor det brukes mer vann. Og det oppstår ofte som en vannlekkasje eller totalt fravær av varmtvann.

Bestill bytte av bereder til fastpris


Hos oss får du kvalitetsbevisste, nøyaktige og gode montører med stolte for faget.
Fornøyde kunder - det er det vi lever av!